Известие

Collapse
No announcement yet.

едно.... странно заглъхване...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• едно.... странно заглъхване...

ЗДРАВО ПИЧОВЕ!!! - имам един проблем с красавицата (от момиче още си е така) на около 5000 об. леко като,че ли заглъхва и към 6000 до 6500 пак и идва силата. Е не е кои знае какъв проблем, но ме дразни като нещо не е наред, пък и на 5та (нормално) този проблем си е много дразнещ - до 180 добре, но 200 само надолу с много мъка. Иначе даже и във Вантото казват вс. е на ред. Ама пък и това пък как да го хванат - то напразен ход от форсаж не мое да се разбере (най добре се изразява на 3та)
    Ако някой е имал същия проблем.....................
    156 - 1.8ts

Моята прави нещо подобно заради заспал дебитомер, но на по-ниски обороти.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Моя дебитомер е на 100% - гледаха го.
      Дали е възможно тва да е от не коректно работещ вариатор? Аз мисля, че точно по това време той всъщност е най - необходим; и как мога да го рабератованещо а?
      156 - 1.8ts

Comment

А свещите гледали ли са дали работят всичките когато има проблем има едно зачудване при преминаване през 5000.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Не не са ги гледали. А как аз сам мога да ги проверя и 8те, или трябва нещо...... "special tool"? Искаш да кажеш, че ако 1 не работи може да има тоя проблем?
          156 - 1.8ts

Comment

Ако една свещ не работи ще имаш прехълцване в ниските обороти !
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

На ниските обороти всичко е О.К.
              156 - 1.8ts

Comment

На мен две не ми работиха една изгоряла лула и един нагорял кабел работеше стабилно на ниски обороти но като тръгна да гоня към 5к-6к сякаш за момент забавя и после пак тръгва и си удря прекъсвача. след смяната на изгорелите кабели и свещи веч не е така.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

На обикновен стенд могат ли да го ханат това?
                  156 - 1.8ts

Comment

мисля че се мерят с осцилоскоп закача се на всеки кабел по отделно и се гледа каква е графиката на тока (тука не съм сигурен) при преминавенето на изскрата акомси махнеш бубините може да се огледат дали нямат нагоряло то се вижда ясно.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Днес я отворих - прегледах, и горе дололу нищо от пръв поглед. Един от кабелите е леко протрит от контакта му с гофрирания шлаух, може и това да е проблема.
                      В тоя дух аз да попитам - какъв тябва да е луфта на свещите, колко живот има в тях (оригиналните)? Моита красавица е на 54000 (със сигурност!!!) до сега не са сменяни - възможно ли е да са си отишли?
                      Ако това им е живота то направо да ги сменям без това......... онова....
                      Какви свещи бихте ми препорачали - направо от Вантото ли?
                      156 - 1.8ts

Comment

Working...
                      X